300g žitného kvásku - Příprava kvásku je sice složitý proces, ale není problém si ho připravit doma. Nejdůležitější je voda, z té chemicky upravené, to moc nefunguje. 750 ml sklenice na zavařování, do půlky dolít vodou a dosypat po hrdlo žitnou, jemně mletou moukou a zamíchat nejlépe...
DOMÁCÍ KAISERKY, 12 KS
300 ml mléka,
250 g hladké mouky,
125 g polohrubé mouky,
125 g pšeničné chlebové mouky,
25 g másla,
15 g soli,
10 g čerstvého droždí,
5 g...
Nemáte v mrazáku listové těsto? Nechce se Vám už nikam chodit? Nezoufejte!! Tady je recept na těsto, které si zaděláte během deseti minut. Věřte, že v kuchyni budete mít skoro vše, co budete potřebovat.
Ingredience:
450 g hladké babiččiny mouky
125 g másla
1 vejce
1 polévkovou...
Už se Vám jistě stalo, že třídenní chléb, se prostě nedá jíst? Buď se drobí, nebo je z něj gumová hmota, nebo ho napadla plíseň. Pokud vám kupovaný chléb nechutná, upečte si ho raději doma. Za prvé, víte co jste do něj dali a za druhé, z něj budete mít radost déle jak tři dny. A aby chléb...